Antras įrašas – PC pirkinys

Taigi, ilgai nelaukdamas, pradedu rašyti šiek tiek IT tema. O rašyt galvoju dėl to, kad susikomplektavau ir nusipirkau naują pysių (PC). Pridedu paveiksliuką (didinasi), jame geriau matyti, kas ir kaip. Taigi, šiek tiek pakomentuosiu, kodėl ir ką ėmiau:

Intel i7 2600k procesorius: šiuo metu pats geriausias procesorius (ok ok, atmeskim XEON’us, kurių vistiek namie niekas nenaudoja :)). Kone neribotas spartinimo potencialas, 4 branduolių galia, stock’iniai 3,4 GHz.

Asrock motininė: prie tokio procesoriaus reikia geresnės motininės. Nors čia P67 chipseto motininė, turinti potencialiai brokuotus SATA2 prievadus, tai nesukelia problemų, nes plokštė turi 4 SATA3 prievadus, su kuriais jokių bėdų būti neturėtų.

RAM‘ai: parekomendavo tokius. Lyg ir neblogi, paspartinus kaisti labai neturėtų;

PSU ir dėžė: galvojau pataupyti ir imti dėžę kartu su integruotu PSU, tačiau kartu su dėžėmis pateikiami PSU paprastai būna žemo našumo, prastų elektrolitinių kondensatorių, ne visada duodantys stabilias įtampas. Taip pat ventiliatoriai su prastesnės kokybės guoliais, kad pridėtų šiek tiek triukšmo.

2 hardai: planuoju mirror’ RAID’ą. Prarasti 1 TB informacijos būtų šiek tiek skausminga.

Asus GTX 460 vaizdo plokštė: nebloga vaizdo plokštė, labai geras kainos ir kokybės santykis. Plokštė naudoja DirectCU aušinimą, dėl to yra tylesnė ir vėsesnė, nei kitų gamintojų. Žaidimams turėtų užtekti :). Kadangi turi gerą aušinimą, galima gerokai paspartinti, jeigu netyčia žaidimams pradės nebeužtekti :).

Optinių diskų įrenginys nepasirinktas ne dėl to, kad tokį turėčiau, o dėl to, kad reikia ir jį po truputį marinti. Visai kaip floppy-disk įrenginius :D.

Čia taip nelabai išsamiai, bet pristačiau šiokį tokį naują pirkinuką.

This entry was posted in Uncategorized and tagged . Bookmark the permalink.

3 Responses to Antras įrašas – PC pirkinys

  1. Aivaras says:

    Kodėl Assrock? :/
    Jei dar neužsisakei – patarčiau į ką nors iš asus ar gygabyte pasiimti. Su assrock’u – tik problemos …

    • Dalius says:

      Jau užsisakiau. Veikia lyg ir gerai.
      Planuoju kada nors papastinti bechmark’ų rezultatus, temperatūras ir oro srautus dėžėje 🙂

      Asrock plokštės ASUS gamyklose gaminamos, tai viskas ten su jomis gerai 🙂

      • Aivaras says:

        Jas asus ant kito vardo paleido, kad savo gero negadinti… Ten pigesnės ir mažiau kokybiškos plokštės. Eksperimentus daro su jomis, jei pasiteisina taip pat ir Asus daro, jei nepasiteisina ir lieka Assrock. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.